DIA LELAKI PSYCHO

ẞAB21🌼I will do anything for the one I love.. especially you, my dear❤️__________

_

__________***”Raisha akhirnya!!!”jerit Mawar dan Aulia serentak..Qaisra hanya menjadi pemerhati..tubuh kecil Raisha dipeluk erat untuk melepaskan rindu..mata- mata yang memandang ke arah mereka dengan pandangan mengjudge dihiraukan.. Yang penting mereka bahagia..

Raisha tersenyum lebar..excited juga dia apabila Hayden membenarkan dia untuk menyambung semula pembelajaran.. kata Hayden dia tidak lupa dengan janji mereka sebelum majlis penikahan.. dan disebabkan satu syaratnya yang ingin keluar daripada rumah itu..Hayden dengan rela hati membeli sebuah rumah berhampiran dengan university-nya..

Kuat betul ingatan Hayden..padahal orang yang membuat syarat itu pun mungkin sudah lupa dengan butir- butir syarat.. maklumlah mereka hanya membuat janji di mulut..tiada hitam putih dalam perjanjian itu..

“Rai,macam mana dengan honeymoon best?”soal Mawar keningnya dijongketkan..bahu sahabat baiknya itu dilaga sedikit.. ingin menyakat pengantin baru itu..

Muka Raisha yang sudah bertukar merah itu menimbulkan gelak tawa mereka sebelum beg yang ada di bahunya diambil oleh Aulia..

“Okay.. disebabkan anak buah aku tengah on the way..so Aku sebagai mummy dia yang terpaling gorgeous akan bagi layanan kelas A dekat mommy to be”ujar Aulia sama masuk air dengan perangai Mawar..

“Hye Love..”teguran itu membuatkan pandangan mereka tertumpu ke satu arah.. wajah Bahrin yang berlari ke arah mereka dengan senyuman bersinar.. seolah-olah tiada apa yang pernah berlaku diantara mereka..

Raisha menunduk perlahan.. wajah Bahrin yang menpunyai segaris parut kekal itu sedikit sebanyak membuatkan dia serba salah..kerana itu berpunca daripada suaminya..

“Siapa dorang ni Love?”soal Bahrin.. senyuman manisnya diberikan untuk tiga wanita dihadapannya sebelum bahu Aulia yang dianggap kekasihnya itu dipeluk..merapatkan lagi jarak mereka..

Semasa dia belum sedar dari koma.. dia masih ingat lagi suara lembut yang sentiasa menemaninya.. seorang wanita yang selalu ada disisinya setiap hari…yang sentiasa menyuruhnya untuk kembali ke alam nyata..Dan apabila dia membuka mata..wajah gadis itu terus berada di retina matanya..yeah I can take it as a real love..or first love?..

Aulia merengus perlahan..bahunya yang dipegang oleh Bahrin itu cuba dilepaskan namun akibat peganggan lelaki itu yang ketat dia biarkan sahaja..

“Ini Mawar Rafani.. she’s still single and available” ujar Aulia..berharap Bahrin akan menjadi playboy seperti dulu..Aman hidupnya..wajah Mawar yang sudah meluat dengan sesi perkenalan itu diabaikan..

“Yang ini..Raisha Humairah.. she’s married..jangan kacau dia sebab you will regret it”

“Ini Qaisra Qamarina.. she’s also single..”ujar Aulia..”and no touching for sure..”sambungnya lagi apabila melihat Bahrin yang seakan-akan ingin berjabat tangan..

“Don’t be jealous..Love..”ucap Bahrin sambil tersengih.. berbunga hatinya melihat kelakuan Aulia.. walaupun wanita itu sekarang bertindak seakan- akan ingin muntah dengan tindakkannya..

“Sorry korang..but he already lost his mind..”

“I hilang ingatan”potong Bahrin tanpa rasa bersalah walau sedikitpun..

Aulia menjeling Bahrin disebelahnya.. hilang ingatan dengan hilang ‘akal fikiran’ tu sama ajalah..Jika Bahrin tahu siapa Aulia yang sebenarnya..mesti hujung kukunya pun lelaki itu tidak berani untuk sentuh sesuka hati..


Tip: You can use left, right, A and D keyboard keys to browse between chapters.